Ons Team

Hetty Bloem is alleen begonnen. Nu zij een relatie met Tjeerd heeft, geven zij samen leiding aan het team van locale mensen. Met elkaar vormen zij de ministry.

Bijna alle locale mensen komen uit de township zelf en kennen de mensen en hun taal. Ze bereiken de mensen op hun eigen wijze, vanuit hun cultuur en hebben daardoor vaak makkelijker ingang in hun vragen, pijn en verdriet. Taboes worden doorbroken en grenzen worden verlegd. Langzaam komt er een opening om HIV/Aids bespreekbaar te maken.

hetty-websiteIn nov 2002 ging ik voor het eerst naar Zuid-Afrika. Ik ging 4 maanden vrijwilligerswerk doen in een kinderhuis. Na deze periode had ik m’n hart verpand aan dit mooie land met al z’n tegenstellingen. In april 2004 ben ik opnieuw naar Zuid-Afrika gegaan maar nu met het doel om hier langere tijd te blijven. Opnieuw ging ik werken in het kinderhuis.

Maar na anderhalf jaar ervaarde ik echt Gods roeping in m’n leven toen Hij me opnieuw in contact bracht en terug leidde naar de zieken. Mijn hart gaat vooral uit naar al die mensen die lijden aan AIDS. Velen krijgen niet de verzorging die ze nodig hebben. De zorg in de ziekenhuizen is allarmerend slecht maar voor de mensen in en rond Kriel is het de enige hulp die er geboden wordt.

En daar wil ik graag verandering in brengen!

Het is mijn wens en mijn doel om de zieken de liefdevolle verzorging te geven waar ze recht op hebben. Een arm om te troosten, een luisterend oor bieden in Jezus Naam!

Het uitstralen van de liefde van Jezus doet wonderen en brengt genezing op velerlei gebied.

In 2017 heeft God Hetty en mij samengebracht. Dat is zoals wij dat beide ervaren. En dat bracht mij hier naar Kriel Zuid-Afrika.

Elke dag ervaar ik het als een voorrecht om mijn steentje bij te mogen dragen aan deze ministry. Ik heb vooral de administratieve taken op mij genomen, om zo het team te kunnen ondersteunen.

Maar daar waar mogelijk ga ik mee ‘het veld’ in. Gewoon het directe contact met de mensen, is waar het om gaat. Dat is elke keer weer zo bijzonder om te mogen doen. God aan het werk mogen zien in het leven van mensen die zo weinig hebben en waar door de instanties gewoon niet naar om wordt gekeken. En dat maakt zo dankbaar dat God ons op deze wijze wil gebruiken, het verschil mogen maken.

Mijn naam is Girlly Du Toit. Sinds februari 2018 werk ik voor Indlu Yethemba Ministries. Eerder heb ik lange tijd voor een kolenmijn gewerkt als gezondheidsadviseur en -begeleider, vooral op het gebied van HIV/Aids, en daarmee in het begrijpen van sexueel overdraagbare infecties. Daarnaast heb ik ervaring in het werken met support groepen. Ook heb ik een rol gespeeld in discussies rond HIV/Aids, een probleem waar we niet open genoeg over kunnen communiseren.

Meedoen in het team van Indlu Yethemba was al langer een wens van mij, omdat zij echt belangrijk werk doen in het redden van mensenlevens.

Hallo, ik ben Winnie Zulu. In maart 2020 raakte ik betrokken met dit team.

Thuiszorg is mijn passie, omdat ik zo het verschil kan maken in mijn dorp en de omliggende gebieden, zowel voor jonge mensen als de ouderen.

Binnen Indlu Yethemba Ministries kan ik intussen veel leren hoe zieke mensen te helpen en verzorgen. In de eerste plaats door ze liefde te geven en hun moeite en zorgen samen met hen voor God te brengen. Daarnaast mogen we in de nood voorzien door voedsel en kleren uit te delen.

Hoi, ik ben dus Ayanda Dlamini. Sinds maart 2020 maak ik deel uit van dit team.

Ik ben nog jong en Hetty geeft mij de kans om te leren om voor mensen te zorgen. Ik voel me nu zo gelukkig dat ik zo mag leren over het leven. Ik hou van dit werk en het team en de ontspannen manier waarop we met elkaar om kunnen gaan.

Dit werk heeft zo’n enorme verandering in mijn leven gebracht en dat van mijn familie. Nu kan ik ook weer goed voor mijn dochtertje zorgen. Zo dankbaar!

Sawubona. Ik ben Sonto Mbetsi. Al jaren heb ik de schoonmaak gedaan van het huis van de ministry.

Op een gegeven moment werd mij gevraagd of ik ook de soep kon koken en deze mee uitdelen. Deze soep wordt in de wintermaanden twee keer in de week  uitgedeeld aan ongeveer 150 mensen, vooral kinderen, in de kleine woongemeenschappen buiten Kriel.

Ik vind dit heerlijk om te doen, want zo mag ik mij deel voelen van het team dat echt het verschil maakt in het leven van de mensen hier om ons heen, maar ook in mijn eigen leven. Veel mensen hebben veel te danken aan deze ministy. Niet zelden hun leven.