Ons Team

teamfotoHetty Bloem is alleen begonnen. Nu zij een relatie met Tjeerd heeft, geven zij samen leiding aan het team van zwarte mensen. Met elkaar vormen zij de ministry.

Bijna alle zwarte mensen komen uit de townsip zelf en kennen de mensen en hun taal. Ze bereiken de mensen op hun eigen wijze, vanuit hun cultuur en hebben daardoor vaak makkelijker ingang in hun vragen, pijn en verdriet. Taboes worden doorbroken en grenzen worden verlegd. Langzaam komt er een opening om HIV/Aids bespreekbaar te maken.

hetty-websiteIn nov 2002 ging ik voor het eerst naar Zuid-Afrika. Ik ging 4 maanden vrijwilligerswerk doen in een kinderhuis. Na deze periode had ik m’n hart verpand aan dit mooie land met al z’n tegenstellingen. In april 2004 ben ik opnieuw naar Zuid-Afrika gegaan maar nu met het doel om hier langere tijd te blijven. Opnieuw ging ik werken in het kinderhuis.

Maar na anderhalf jaar ervaarde ik echt Gods roeping in m’n leven toen Hij me opnieuw in contact bracht en terug leidde naar de zieken. Mijn hart gaat vooral uit naar al die mensen die lijden aan AIDS. Velen krijgen niet de verzorging die ze nodig hebben. De zorg in de ziekenhuizen is allarmerend slecht maar voor de mensen in en rond Kriel is het de enige hulp die er geboden wordt.

En daar wil ik graag verandering in brengen!

Het is mijn wens en mijn doel om de zieken de liefdevolle verzorging te geven waar ze recht op hebben. Een arm om te troosten, een luisterend oor bieden in Jezus Naam!

Het uitstralen van de liefde van Jezus doet wonderen en brengt genezing op velerlei gebied.

Mijn naam is Girlly Du Toit. Sinds februari 2018 werk ik voor Indlu Yethemba Ministries. Eerder heb ik lange tijd voor een kolenmijn gewerkt als gezondheidsadviseur en -begeleider, vooral op het gebied van HIV/Aids, en daarmee in het begrijpen van sexueel overdraagbare infecties. Daarnaast heb ik ervaring in het werken met support groepen. Ook heb ik een rol gespeeld in discussies rond HIV/Aids, een probleem waar we niet open genoeg over kunnen communiseren.

Meedoen in het team van Indlu Yethemba was al langer een wens van mij, omdat zij echt belangrijk werk doen in het redden van mensenlevens.

20160906_115114-1Hallo, ik ben pastor Simon Ndhlovu. In juni 2016 raakte ik betrokken met dit team.

Mijn taak ligt met name binnen de Support Groep. Ik vind het enorm boeiend om te werken met de mensen die de Support Groep bezoeken en ben dankbaar dat ik een rol in hun leven mag spelen. Ik vind het heerlijk om dat krachtige Woord van God met ze te delen!

Je bent niet, wat je doormaakt in het leven. Het feit dat je worstelt, betekent niet dat je verslagen bent.

Het is slechts het bewijs dat je nog niet hebt overwonnen!